[4 min läsa]

Alternativet idag, vare sig det gäller privat eller företag, är en elegant, platt och nästan knapplös produkt som ger tillgång till ett överflöd av inte bara sociala applikationer utan också en mängd företagsapplikationer. Även om vi bara vill söka information öppnar vi enkelt en webbläsare för att trycka och skriva eller kanske till och med ’svepa’.

Allt är tekniskt mycket komplext men de flesta av oss tar bara för givet hur funktionell pekskärmsnavigering är.

Samtidigt är trenden för skärmar att de ska vara större, med fler pixlar, tydligare färger och förbättrad kapacitiv pekskärmsteknik. Detta skiljer sig inte från vad som händer med Time & Attendance-terminalerna.

Visst har knappsatsversionerna fortfarande en del användningsområden, men låt oss inse att både gällande mobiltelefoner och surfplattor, är fördelarna med att använda en pekskärm långt fler jämfört med knappsatser.

Om den är designad och kalibrerad enligt de högsta standarderna är pekskärmens flexibilitet med rätt lösningsprogramvara oöverträffad.

Ur terminalsynpunkt kan anställda fortfarande checka in med kod, svepkort, RFID eller biometrisk identifiering, men med din valda webb/molnbaserade mjukvara till hands får du nya stora möjligheter för tvåvägskommunikation mellan anställda och deras arbetsledning, avdelning eller skiftchef.
Föreställ dig incheckning och emottagning av varje anställds personliga schema med meddelanden om dagens arbetsuppgifter. Alternativt kan du använda ett virtuellt eller fysiskt tangentbord för att lämna ett meddelande eller skiftrapport till en kollega eller nästa skiftledare.

Vid ankomsten till jobbet kan terminalen tydligt visa den anställdes personliga schema, eller morgondagens eller till och med nästa månads kalender. Dina anställda kan se hur många helgdagar de har kvar, göra en begäran om ledighet, registrera sig för en semester eller till och med byte av skift. För att tillmötesgå detta och mer, kan HR använda terminalen för att individuellt kommunicera mellan varandra.

Ett annat terminalalternativ är att kunna se om kollegor är på plats, äter lunch eller har slutat för dagen.

Mer naturligt än att använda en knappsats.

För att få den ultimata upplevelsen av realtidsdata och denna bilaterala kommunikation rekommenderar vi kombinationen av pekskärmsterminaler anslutna till ditt val av klient, WFM / HCM webb- eller molnlösning. På så sätt får din HR och ekonomiavdelning det bästa stöd som de behöver.

I skrivande stund har vi cirka 200 000 terminalanvändare dagligen, så oavsett om du är en leverantör av lösningar, distributör, installatör eller företagsanvändare, känn dig fri att kontakta oss om du har några frågor; även om vårt valfria terminala nykterhetstest. mer info här

Dan Persson
Design & Verification.
Brightec Time